Se želite predstaviti na našem portalu? Kliknite tukaj ...
Search
Close this search box.

Terme Olimia: Oaza sprostitve in zdravja v srcu Slovenije

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Terme Olimia: Oaza sprostitve in zdravja v srcu Slovenije

Terme Olimia, skrite v slikoviti pokrajini Obsotelja in Kozjanskega, predstavljajo eno najlepših in najbolj priljubljenih termalnih destinacij v Sloveniji. Znane po svojih zdravilnih termalnih vodah, sodobnih wellness storitvah in edinstveni naravni lepoti, Terme Olimia privabljajo obiskovalce iz celega sveta. Ne glede na to, ali iščete sprostitev, zdravstveno izboljšanje ali aktivno preživljanje prostega časa, Terme Olimia ponujajo vse, kar potrebujete za nepozaben oddih.

Kazalo vsebine

Terme Olimia ponujajo idealno okolje za obvladovanje stresa v družini, saj združujejo sprostitvene tretmaje z dejavnostmi, ki krepijo družinske vezi. Obisk term je odlična priložnost za celotno družino, da se umakne iz vsakodnevnega vrveža in se osredotoči na medsebojno povezanost. Skupno preživljanje časa v bazenih, savnah ali na družinskih delavnicah v Termah Olimia pomaga zmanjšati stres in napetosti ter spodbuja občutek povezanosti in sproščenosti. Tako lahko starši in otroci skupaj najdejo ravnovesje med sprostitvijo in kakovostnim preživljanjem časa, kar prispeva k bolj harmoničnim odnosom doma.

Komunikacija z otroki je ključnega pomena za zdrave družinske odnose, in Terme Olimia ponujajo številne priložnosti za izboljšanje teh veščin. Udeležba na skupinskih aktivnostih in delavnicah omogoča staršem, da se naučijo novih načinov komunikacije z otroki, ki temeljijo na spoštovanju, poslušanju in razumevanju. Aktivnosti, kot so skupinske igre, kreativne delavnice in športne dejavnosti, spodbujajo odprt dialog in sodelovanje med družinskimi člani. S tem se krepi zaupanje in povezanost, kar je ključno za uspešno reševanje konfliktov in izzivov, s katerimi se družine srečujejo v vsakdanjem življenju.

Zgodovina in razvoj Term Olimia

Terme Olimia imajo dolgo in bogato zgodovino, ki sega v čas rimskega imperija, ko so že prepoznali zdravilne lastnosti termalnih vod tega območja. Skozi stoletja so se zdravilišča razvijala in prilagajala potrebam obiskovalcev, kar je privedlo do ustanovitve sodobnih Term Olimia, kot jih poznamo danes. Uradno so bile terme ustanovljene leta 1966, ko so se začela prva gradbena dela za modernizacijo in širitev zdravilišča.

Danes so Terme Olimia sinonim za inovacije in kakovost v zdraviliškem turizmu. Stalno vlaganje v nove zmogljivosti in storitve ter skrb za ohranjanje naravnega okolja so pripomogli k temu, da so Terme Olimia postale ena najbolj cenjenih termalnih destinacij v Evropi. Sodobna infrastruktura, ki vključuje termalne bazene, wellness centre, zdravstvene storitve in vrhunsko namestitev, omogoča obiskovalcem, da uživajo v celoviti izkušnji sprostitve in zdravja.

Termalna voda in njeni blagodejni učinki

Eden glavnih razlogov za priljubljenost Term Olimia je termalna voda, ki izvira iz globin zemlje in je bogata z minerali, kot so kalcij, magnezij in natrij. Ta voda je znana po svojih zdravilnih učinkih na telo in duha. Kopanje v termalni vodi pomaga pri sproščanju mišic, izboljšanju krvnega obtoka in lajšanju bolečin v sklepih in mišicah. Poleg tega termalna voda blagodejno vpliva na kožo, saj jo mehča in izboljšuje njeno elastičnost.

Blagodejni učinki termalne vode so podprti tudi z različnimi hidroterapijami, ki so na voljo v Termalnem parku Aqualuna in Wellness Orhidelia. Te terapije vključujejo različne vrste masaž, vaje v vodi in druge tretmaje, ki pomagajo pri zdravljenju različnih zdravstvenih težav in splošnem izboljšanju počutja. Zdravilna termalna voda Term Olimia je tako ključni element v ponudbi, ki privablja obiskovalce z vsega sveta.

Wellness in spa ponudba v termah Olimia

Terme Olimia so znane po svoji vrhunski wellness in spa ponudbi, ki je namenjena popolni sprostitvi in regeneraciji telesa in duha. Wellness Orhidelia, ki je večkrat prejel nagrado za najboljši wellness v Sloveniji, ponuja širok spekter storitev, vključno z različnimi vrstami savn, masažami, lepotnimi tretmaji in sprostitvenimi programi. Elegantno zasnovani prostori in profesionalni terapevti ustvarjajo okolje, kjer se lahko obiskovalci popolnoma sprostijo in uživajo v vrhunski negi.

Poleg Wellness Orhidelia Terme Olimia ponujajo tudi številne druge wellness storitve v Family Wellness Termalija, kjer so programi prilagojeni potrebam družin in posameznikov vseh starosti. Tukaj lahko obiskovalci uživajo v tematskih savnah, parnih kopelih, bazenih z različnimi temperaturami in hidromasažnimi bazeni. Wellness in spa ponudba v Termah Olimia je zasnovana tako, da zadovolji potrebe vsakega obiskovalca, ne glede na njegove želje in pričakovanja.

Družinske aktivnosti in programi

Terme Olimia so idealna destinacija za družine, saj ponujajo številne aktivnosti in programe, prilagojene otrokom in njihovim staršem. Termalni park Aqualuna je pravi raj za otroke, saj ponuja vodne atrakcije, tobogane, otroške bazene in animacijske programe, ki zagotavljajo ure zabave in igre. Poleg tega so na voljo tudi tematski dogodki in delavnice, kjer se otroci lahko učijo in ustvarjajo pod vodstvom izkušenih animatorjev.

Family Wellness Termalija ponuja družinam možnost, da skupaj uživajo v wellness storitvah in se sprostijo v prijetnem okolju. Posebne družinske savne in bazeni omogočajo, da se starši in otroci skupaj sprostijo in uživajo v kakovostnem preživljanju prostega časa. Družinske aktivnosti v Termah Olimia so zasnovane tako, da spodbujajo medsebojno povezovanje in ustvarjanje nepozabnih spominov.

Kulinarika in gastronomija

Kulinarika v Termah Olimia je pomemben del celovite izkušnje, ki jo ponujajo obiskovalcem. Restavracije in bari v kompleksu ponujajo pestro izbiro jedi, pripravljenih iz svežih, lokalnih sestavin, ki zadovoljijo vsak okus. Poudarek je na zdravi in uravnoteženi prehrani, ki se odlično dopolnjuje s sproščujočimi in zdravilnimi učinki termalnih voda in wellness tretmajev.

Restavracija Gratiola, ki se nahaja v Wellness hotelu Sotelia, ponuja vrhunske kulinarične dobrote, pripravljene z ljubeznijo in skrbjo za vsako podrobnost. Jedi temeljijo na tradicionalnih receptih z modernim pridihom, kar zagotavlja edinstveno gastronomsko doživetje. Poleg tega so na voljo tudi posebni dietni meniji in jedi, prilagojene posebnim prehranskim potrebam gostov, kar prispeva k celovitemu občutku zdravja in dobrega počutja.

Namestitvene možnosti v termah Olimia

Terme Olimia ponujajo različne namestitvene možnosti, prilagojene potrebam in željam vsakega obiskovalca. Wellness hotel Sotelia, ki se nahaja v središču kompleksa, ponuja vrhunsko namestitev v elegantno opremljenih sobah in apartmajih. Hotel je zasnovan z mislijo na udobje in sprostitev gostov, kar se odraža v vsakem detajlu, od prostornega wellness centra do prijetnih sob in vrhunske kulinarične ponudbe.

Poleg hotela Sotelia so na voljo tudi namestitve v Aparthotelu Rosa, kjer lahko gostje uživajo v udobju prostorskih apartmajev, opremljenih z vsem, kar potrebujejo za prijetno bivanje. Za tiste, ki iščejo bolj intimno in zasebno namestitev, so na voljo apartmaji in sobe v bližnjih vilah in hišicah, ki nudijo popolno zasebnost in mirno okolje. Ne glede na izbiro namestitve Terme Olimia zagotavljajo visoko raven udobja in storitev, ki prispevajo k nepozabnemu oddihu.

Zdravstvene storitve in rehabilitacija v termah Olimia

Terme Olimia niso le destinacija za sprostitev, ampak tudi pomembno središče za zdravstvene storitve in rehabilitacijo. V Medical centru Olimia ponujajo širok spekter zdravstvenih storitev, vključno s fizioterapijo, balneoterapijo, hidroterapijo in različnimi medicinskimi tretmaji. Strokovno osebje in sodobna oprema zagotavljajo visokokakovostno oskrbo, ki pomaga pacientom pri okrevanju in izboljšanju zdravja.

Posebno pozornost namenjajo tudi preventivi in programom za izboljšanje splošnega počutja. Programi za zmanjšanje stresa, izboljšanje telesne kondicije in uravnavanje telesne teže so zasnovani tako, da pomagajo gostom doseči in vzdrževati zdrav življenjski slog. Zdravstvene storitve in rehabilitacija v Termah Olimia so prilagojene individualnim potrebam vsakega obiskovalca, kar zagotavlja najboljše rezultate in celostno skrb za zdravje.

Aktivnosti v naravi in okolica

Terme Olimia se nahajajo v čudoviti naravni pokrajini, ki ponuja številne možnosti za aktivnosti na prostem. Pohodništvo, kolesarjenje, nordijska hoja in druge aktivnosti v naravi so odlična priložnost za raziskovanje okolice in uživanje v svežem zraku. Okolica Term Olimia je bogata z naravnimi lepotami, kot so hribi, gozdovi, reke in jezera, ki ponujajo čudovite razglede in priložnosti za sprostitev.

Poleg naravnih lepot okolica ponuja tudi številne kulturne in zgodovinske znamenitosti, kot so gradovi, cerkve in muzeji. Obisk lokalnih vinogradov in degustacija vin je prav tako priljubljena dejavnost, ki omogoča spoznavanje lokalne kulture in tradicije. Aktivnosti v naravi in raziskovanje okolice so odličen način za dopolnitev termalnih in wellness doživetij v Termah Olimia, kar zagotavlja celovito in nepozabno izkušnjo.

Trajnostni turizem in ekološka zavest

Terme Olimia so zavezane trajnostnemu razvoju in varovanju okolja. Skozi različne trajnostne prakse in projekte si prizadevajo zmanjšati svoj okoljski odtis in prispevati k ohranjanju naravnih virov. Uporaba obnovljivih virov energije, recikliranje, zmanjšanje porabe vode in energije so le nekateri izmed ukrepov, ki jih izvajajo za dosego svojih trajnostnih ciljev.

Poleg trajnostnih praks Terme Olimia spodbujajo tudi ekološko zavest med svojimi gosti. S pomočjo izobraževalnih programov in aktivnosti ozaveščajo obiskovalce o pomenu varovanja okolja in trajnostnega turizma. Trajnostni turizem v Termah Olimia ni le del njihovega poslovnega modela, ampak tudi način življenja, ki ga želijo deliti s svojimi gosti in skupnostjo.

Terme Olimia so resnično oaza sprostitve, zdravja in naravnih lepot, ki ponuja nepozabno doživetje za vse obiskovalce. S svojo bogato zgodovino, zdravilno termalno vodo, vrhunsko wellness in spa ponudbo, raznolikimi družinskimi aktivnostmi, vrhunsko kulinariko in številnimi možnostmi za aktivnosti v naravi Terme Olimia izpolnjujejo potrebe in želje vsakega obiskovalca. Ne glede na to, ali iščete sprostitev, zdravstveno izboljšanje ali aktivno preživljanje prostega časa, Terme Olimia ponujajo vse, kar potrebujete za nepozaben oddih. S svojo zavezanostjo trajnostnemu razvoju in varovanju okolja Terme Olimia predstavljajo vzorčen primer odgovornega turizma, ki skrbi za dobro počutje svojih gostov in prihodnjih generacij.

Dodaj odgovor

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email

Ne zamudite pomembnih novic. Prijavite se na naše E-novice še danes.

Vremenska napoved

Zadnje novice

Izbor uredništva

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

WooCommerce uporabljamo kot nakupovalni sistem. Za obdelavo vozička in naročila bosta shranjena 2 piškotka. Ti piškotki so strogo potrebni in jih ni mogoče izklopiti.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Odbij kolačiće
Prihvati kolačiće